...Menjaga...

bute ke dye slme ni?
x nmpk ape yg dh ak bg kt dye?
atau aku yg bute hati tuk sgt2 bersabar dgn dye?
mcm2 dh dye buat...
i still can act like nothing happened...
sikit demi sedikit penipuan dye terbongkar...
tp aku msih lg sabar...
bodohkah aku?
tuk terus syg dye?
nape kuat sgt hati aku tuk telan sgle bnd yg dye buat??
someone pliz wake me up!!!

**
feel like wanna stab myself with a very sharp knife....

Kejadian Di Malam Hari (semalam)

Gado ngn mama pasal byk topik...

Sesungguhnya kami tidak sekepala...
Hadoiiii...
Kdg2 mcm mls nk bercerita dgn dye...
Nk borak ngn abah lg la plak...
Abah jns senyap...
So kite pon senyap je la kan?? Huhu...
Tapi part paling best pas da puas gado...Huhu....


Mama : Birthday ko tahun ni ko nk ape? Brg or duit?
Aku : Tanak la duit..Duit hbs, brg kekal...Nk brg la :)

Mama : Ape yg ko nk??
Aku : Nk Nikon D90..!!!!

Mama : Ahhh xde maknenye...Demand sungguh....
Aku : Cehhh td tny sgt.....

Tetibe rase geram yg amat sgt....

Huhuhu...
Ala ma, x kesah pon sbnanye, ape pon bole...

Yg penting mama n abah still syg Intan pon da ckup dh :)
X sbr plk tgu bulan 7 ni...
Huhuhu :D


Kellie's Castle

Da lame gile ngidam nk pegi tmpt ni, bulan lepas br dpt :)
Thx to abah sbb me'realisasi'kan impian sy tuk menjejakkan kaki ke sini...
Ececehhh :D
Tmpt ni x jauh pon dr umah nenek...
Kebetulan hrtu ade wedding auntie kt kampung, so merengek2 la kt abah suh jgk bwk g sane kejap....
Nsib baik mama x ikut skli klu x mmg x kn ade mane dpt pegi de..Huhu....
Tmpt ni mmg terkenal dgn misteri...
Mcm2 hal yg jadi since kematian owner istana ni iaitu Sir  William Kellie Smith...

Istana ni terletak di Batu Gajah, 20 minit je dr Ipoh, Perak....
Ok, sejarah tentang istana/rumah ni bermula apabila Sir Kellie datang ke Tanah Melayu pd tahun 1910 ketika berumur 20 tahun...
Bangunan ini mempunyai 14 buah bilik, sebuah bilik bawah tanah dan terowong rahsia itu juga dilengkapkan dengan lif yang pertama di dibina di Tanah Melayu....
Hari tu mse pegi mmg ade...
Ala2 mcm lift yg kt lombong tu :)
Tp desebabkan rumah ni x sempat siap, lift tu x menjadi pon...
Rumah ni x disiapkan cz Sir Kellie mati terkena Spanish Flu pada tahun 1926...
Reka bentuk rumah ni sgt unik mirip dgn ciri2 reka bentuk orang2 Madras cz Sir Kellie ni agak taksub dgn agama hindu  & budaya India...
Sy da merayau pd keseluruhan kawasan rumah ni n mmg sgt teruja dgn senibina dye :)
Kt bhgian belakang rumah tu dibina sebuah rumah sementara menunggu Istana Kellie ni siap tp runtuh mse Perang dunia ke-2 katenye...
Yg uniknye lg psl rumah ni, ade 2 laluan rahsia tuk dorg escape if anything happen kt rumah tu...
Slh 1 terowong rahsia tu menuju terus ke kuil india berhampiran...

Pasal misteri yg melanda Kellie's Castle ni, ramai pengunjung yg terserempak ngn hantu Sir Kellie & anak2 beliau...
Kebanyakannya kt area hallway & bilik anak dye, Helen...
Agak creepy jgk la...
Huhuhu....

Prnh dpt review dlm mastika x ingat tahun bila & rumah ni prnh digunakan dlm filem Anna and The King....
Ni antara gmbr2 yg smpt diambil :)


Ni antara misteri terbaru...
Tp x brpe nk baru sgt la kan...heheheh
Klu perhati betul2, mcm ade figure beruang aite??
Very peculiar..huuuu


Model??
Hell yeah!!! Hahah :D

Ni plak kt rooftop tgkt 2 yg sepatutnya dijadikan pdg tenis bersimen..
Sblm siap, ruang ni digunakan tuk berparti...
Very the high taste taw sir Kellie ni...huhu
View mmg cntik...
Bole nmpk Sungai Kinta dr cni :)

Nmpk x kt blkg ade lg 1 tingkat?
Sape x gayat cubela naik, view lg cntik...
Hrtu da naik mmg best gile ahhh :D


K kt tgn knn adik tu la letaknye lift....
Sori x de gambo sbna cz lift tu da semak sgt, amek gambo pon x gune :)

Ni plak kt bhgn ruang utama rumah sementara tu....
Pon x byk amek gmbr kt cni...Hehehe

Ni la dye hallway yg org salu nmpk antu Sir Kellie tu...
Nun kt ujung tu bkn antu ye, tp makcik yg tgh bace info sal hallway ni...Huhu


One of my best shot :D
Sengal adik x reti amek gambo...
Gambo dye melompat sume nye jd..
Tibe tang aku,1 pon x...
Penat ngajo cmne nk shot...
Smp seminggu la kakiku cramp...
Grrrrr....



Ni je la kot...
Bapak gile panjang ahh entry kali ni...Huhu

For more info sila gatalkan jari jemari anda tuk meng"google" & for more pictures, kindly click here :)

Audition..!!!

Ok disebabkan tgh lapar n x bole tido, i decided tuk tulis entry baru :)
I was auditioning for singing part on last Wednesday...
X prepare ape pon....
Masuk pon sbb budak2 ni suruh...
Ikut ht mls je nk masuk dgn tgh sakit time tu, selsema bpk gile heavy...
Ahahahah :D
I sang a song entitle Valerie...
Ade plak mse nyanyi ni lupe lirik kn...
Kantoi suda...
Huhuhu...
the original singer was Mark Ronson i guess...
I love Amy Winehouse n James Morrison style more...
Huhuhu....
Still dunnoe bout the result....
X letak hrpn sgt pon sbb tau rmai lg yg sorenye sedap n bagus dr saye :)
Whatever it is, I really enjoyed on that day...
Seeing all my friends....
& tgk "artis" beraksi...
Sape artis itu, hny kami yg tau :D
Btw, u guys bole tgk video kt bwh ni...
thx for Afiq sbb rekod time I audition ni...
& korg bole jgk view my other videos kt cni Cikomiful .....
Wink Wink ;D

video